sobota, 12. januar 2008

Letalska nesreča nad Trbovljami


Včeraj je nad Trbovljami strmoglavilo letalo An-2. Posledice so bile katastrofalne, saj je izgubil življenje en član posadke (izrekam sožalje družini pokojnega),
drugi pa se še zdravi v UKC (samo za Tomija).

Na kraj dogodka sem prispel okoli 17h, ko je bila že tema in vreme tako pasje, da bi s najraje obrnil in šel nazaj proti domu.
Cesta je bila porazna, gozdna in peljal si se lahko maksimalno 20 km/h, če si hotel priti varno na cilj, saj je bila megla tako gosta, da bi jo rezal.
Letalo je priletelo dobesedno ob potki, ki leži ob gozdu, a na žalost sem tako kot drugi lahko stal le na spodnji postaji, ker nas policija ni pustila zraven. Na prizorišče nesreče je bil dovoljen vstop le policiji, preiskovalnemu sodniku, forenzikom ter novinarjem RTV in POP (toliko o enakopravnosti med novinarji), kar pa ni "fer", saj imam tudi jaz ,kot še nekateri ostali foto ter snemalni reporterji pravico, do slikovnega materiala, saj sem delal izključno za press in ne zaradi "firbca" kot to počnejo nekateri drugi. Na koncu smo bli vsi premočeni do kože, zeblo je ko p.....a, prstov sploh čutil nisem, da bi slikal itd...

So me pa "pogreli" nekateri press fotografi, ko sem jih opazoval, kako lepo po njihovih Markecih (Canon1d serija) curkoma teče. Tudi jaz bi rad imel kako tako press agencijo, ki bi me častila s kakim Markotom! Moja 40d ka je bila v vrečki! :)))
Iz (ok. sod v Lj.) se takole pripeljejo, gredo na dogodek,
mi pa moramo stati


Popovci ter gasilci


Popovci so imeli "mega" razsvetljavo, katero je poganjal generator,
saj se je vsa stvar odvijala dobesedno v "sredi ničesar"! S flešem pa si nismo mogli kaj zarad megle! Tudi slike delujeo zaradi le-te bolj šumeče! :)


"Spodnja" baza. Do "zgornje" pa ni blo vstopa.


Priča dogodka Nada Božjak


"Mega" kombi Popovcev

6 komentarjev:

Tomi pravi ...

Za božjo voljo, ker vidim, da nihče ne zna prav napisati: ljubljanski klinični center, če že, ali pa, kot je prav Univerzitetni klinični center Ljubljana - UKC Ljubljana.

Ker se že vsi danes nad nekom hudujete, se moram malo pridružiti, pa čeprav to barko (UKC) zapuščam, ko zberem dovolj volje, da premagan odpor do razgovorov.

Anonimni pravi ...

Subaru je od okrožnega sodišča, torej na MNZ, ampak Ministrstva za pravosodje. Od nekoga, "ki dela za press in ni le firbec," bi pričakoval malček več natančnosti ;)

crt pravi ...

tomi: O.K. Kakorkoli, samo, da si me popravil. Vsi vemo o kateri in edini stavbi v Sloveniji govorim.Bom popravil ob priliki!

anonimni: ja, sem jaz tud prebral,bom tud popravil. Kakorkoli, jaz samo FOTOGRAFIRAM, blog pa imam zato, da pač dam kake fotke gor od različnih dogajanj in mi nikakor ne služi kot novinarsko poročilo nečesa. Za pisanje dogodkov so zadolženi drugi ljudje. Je pa lepo da se anonimni predstavi; pa brez zamere. :)

Žiga Gričnik pravi ...

Jz te bom pa raje pohvalil! Fajn si nam prikazal kako je v resnici zgledalo - glede medijev!
Ne vem no, to da spustijo rtv pa pop tv vas pa ne... Če je v interesu preiskave ne vem zakaj ne spustijo vse, oz. če ni v interesu preiskave zakaj potem ne zadržijo tudi njih. Ker to da spustijo njih do kraja nesreče, potem pa preiskovalni sodnik reče, da še trenutno ne more podati izjav, jah jebi ga zakaj potem rabimo takšne inf, da se pokaže malo pred kamero ali kaj'?
Za kateri časopis pa delaš?

crt pravi ...

ojla. Tak "za sproti" delam za celjski lokalni časopis Celjan tako kot Matjaž Očko! Oba fokava zanj. Ja, tak je bilo kot sem napisal.

Anonimni pravi ...

Yup, sorry, malo preveč kritičen sem bil - saj ima lučke in ni gasilec, ni rešilec, torej preostane... pač predvidljiva napaka. Lahko bi le opozoril, ne pa kritiziral. V vsakem primeru pa snamem klobuk, da si lazil v tistih razmerah na prizorišče.

Anonimni :)